Wat?

Het openlab ondersteunt de studenten uit het FabZero programma om hen tijd te geven om aan hun projecten te werken maar ook om hun kennis te delen met de community. Daarom is het lab vrij beschikbaar voor iedereen.

Daarnaast is het openlab open zodra CORONA dit toelaat op elke donderdagavond en zaterdagnamiddag in de Ingegno Maker Space (te Drongen), en op regelmatige tijdstippen bij onze partner organisaties.

Over het openlab

Iedereen mag het fablab gebruiken om (bijna) alles te maken (zolang dat niemand schade berokkent); je moet zelf uitvinden hoe je het doet en je moet het fablab delen met anderen

Maar hoe werkt zo'n openlab nu eigenlijk?

Stel, je hebt een idee, maar je weet niet hoe je het kan maken, je hebt een uitgewerkt idee maar je hebt nog enkele vragen, of je hebt de juiste machines niet thuis.

  1. Je hebt een idee maar je weet niet hoe je het kan maken?
    Geen probleem, we overlopen graag de mogelijkheiden met jou. Indien er een nieuw programma aangeleerd moet worden ondersteunen we je hierin (korte uitleg en tonen van handleidingen)
  2. Je hebt een uitgewerkt idee maar je hebt toch nog enkele vragen?
    Je hebt een bepaalde machine gekozen, bijvoorbeel de lasersnijder. Maar je bent nog niet helemaal zeker van je digitale tekening of van je materiaal keuze? Geen probleem, vraag het aan een van de Openlab vrijwilligers en wij helpen je graag verder.
  3. Alles is klaar, idee, tekening en je bent super enthousiast... maar je hebt de juiste machines niet....
    Geen nood! Wij bieden raad. De machines van het FabLab staan tot jou beschikking. Je komt langs met je file, wij helpen je opweg met de machine (of je doet dit volledig zelf) en het enige dat je betaalt is je materiaal kost. Gemakkelijk toch?

Waar?

We hebben een handig kaartje gemaakt waar je de openlabs op terugvind:

 

Wanneer kun je een openlab bezoeken?

Zie de kaart. Sommig openlabs laten reserveringen toe tijdens de COVID-19 crisis. Anders, zodra Coraona het toelaat gaan ze allen open. Vraag een van de vrijwilligers of verantwoordelijken om uitleg of hulp.

Al onze partners helpen ons de openlabs te ondersteunen, of via een algemeen openlab, of via een openlab aan hun doelgroep, of via ondersteuning:

Zie onze partners